Damanta

Vinha Da Manta
Quinta Do Barata
6300-095 Faia, Guarda, PT

Telefoon: +35-1966011630
Website: www.damanta.nl
Toon locatie op een kaart
Het 10 hectare grote landgoed bestaat uit een landhuis (Quinta) met kamers en restaurant, een achttal canvas lodges, een parkachtig terassenlandsschap met fruitbomen (olijf, kers, perzik, appel, peer, noten en vijgen) meditatieplekken en in de loop van het jaar een biologisch gezuiverd zwembad. Het uitzicht over het dal van de Mondego rivier is spectaculair.
 
 • 1. Macieira lodge

  Macieira (appelboom). De Macieira lodge ligt op het bovenste terras. Niet te ver van restaurant en loungterras. Prachtig uitzicht, toegankelijk voor de auto, geen open water of steile kanten in de buurt dus goed geschikt voor kleintjes.
 • 2. Fonte lodge

  Fonte (bron) De Fonte Lodge heeft een 'eigen' water bassin met ijskoud bronwater waar je in kunt plonzen. Bereikbaar met eigen auto, prachtig uitzicht, veel privacy. 250 m vanaf restaurant.
 • 3. Levada lodge

  Levada (waterloop). De levada lodge ligt ongeveer op hoogte van onze quinta. Het restaurant en het zwembad zijn op makkelijke loopafstand. De lodge ligt prachtig aan de bosrand dus schaduw in de ochtend en zon in de middag.
 • 4. Cachoeira lodge

  Cachoeira (waterval). De Cachoeira lodge staat aan de bosrand dus heeft schaduw in de ochtend en een prachtig uitzicht. Vrijwel op hoogte van restaurant (200 meter).
 • 5. Vale lodge

  Vale (vallei). De Vale lodge is de onderste in ons dal. De plek heeft veel privacy en een prachtig uitzicht. Een intieme plek, beschut door de 3 meter hoge muren van de terrassenbouw en de bosrand. Het restaurant is ongeveer op dezelfde hoogte en relatief heel dichtbij. De Vale lodge heeft op een lager gelegen terras een eigen privé plons bassin met ijskoud bronwater.
 • 6. Oliveira lodge

  Oliveira (olijfboom). gelegen onder het restaurant (150m) nabij het yoga platform en niet te ver van het zwembad. Weids uitzicht over de Mondego vallei.
 • 7. Roxinol lodge

  Roxinol (nachtegaal). De Roxinol lodge staat schuin onder de yoga shala. Gelegen op een prachtig uitzichtpunt en erg prive. Deze lodge heeft een groot terras met een buiten badkuip.
 • 8. Pinheiro Lodge

  Pinheiro lodge (eerder Piscina um) ligt 2 terrassen onder het zwembad op een uitgestrekt groot terras. De lodge ligt heel centraal op ons landgoed, schuin onder het restaurant. Alles bij de hand, goed bereikbaar via een pad (200m van de Quinta) met fenomenaal uitzicht op de vallei van de Mondego.
 • 9. Cerejeira Lodge

  Cerejeira Lodge (eerst Piscina dois) ligt 4 terrassen onder het zwembad, het is de laagste in onze vallei en daarmee de meest privé gelegen lodge. Tevens heeft deze lodge het grootste terras met prachtig uitzicht. Bereikbaar via twee trappen. Uitermate geschikt voor stellen of mensen die privacy, natuur en rust waarderen, minder geschikt voor kinderwagen en/of voor mensen en kleine kinderen die niet goed ter been zijn.
 • Casa da Horta

  Casa da Horta is een stenen huisje idyllisch gelegen schuin naast de groentetuin (Horta) met groot overdekt terras. Het huis is van alle moderne gemakken voorzien. De centrale ruimte bestaat uit een huiskamertje met bank en bureau, keuken en verhoging met tweepersoonsbed, er is een aparte badkamer met douche, wastafel toilet en bidet. Aan de centrale ruimte ligt een grote overdekte veranda met prachtig uitzicht. Het huis ligt 75 m van het restaurant en 50 m vanaf het zwembad, uitermate centraal dus. Ondanks z'n nabijheid tot alles kent het een grote mate van privacy door de beschutte ligging in de tuin. Uitermate geschikt voor stellen.
Kalender overzicht
 
Beschikbaar
 
Startdatum
×
Gereserveerd
 
Niet beschikbaar
Reserveren