Damanta

Vinha Da Manta
Quinta Do Barata
6300-095 Faia, Guarda, PT

Phone: +35-1966011630
Website: www.damanta.nl
Show location on map
Het Portugese landgoed Vinha Da Manta ligt bij Faia, een klein dorpje aan de rand van het "Parque Natural Serra Da Estrela". Het 10 hectare grote landgoed bestaat uit een landhuis (Quinta) met kamers en restaurant, een achttal canvas lodges, een parkachtig terassenlandsschap met fruitbomen (olijf, kers, perzik, appel, peer, noten en vijgen) meditatieplekken en in de loop van het jaar een biologisch gezuiverd zwembad. Het uitzicht over het dal van de Mondego rivier is spectaculair. Er wordt hard gewerkt om medio 2012 te kunnen openen met 4 kamers in de quinta en de 8 luxe ingerichte canvas lodges op houten vlonders. Vinha Da Manta biedt een heerlijke vakantie met rust, ruimte, luxe en comfort in een spectaculair gedeelte van Portugal.
 
 • 1. Macieira lodge

  Macieira betekent appelboom. Onze quinta is van oudsher een fruit en wijnquinta en overal zijn fruitbomen. De lodge ligt op ons bovenste terras. Het is ook gelijk een van de grootste terrassen waar de paarden graag grazen in de winter. De Macieira is een van onze nieuwe lodges en wordt op de dezelfde manier ingericht als onze andere lodges. Binnenkort meer hierover in de nieuwsbrief!
 • 2. Fonte lodge

  Fonte betekent bron. De Fonte Lodge staat op het terras waar naast een 'eigen' water bassin. Het terras is ons grootste en een na hoogste terras en daarmee het hoogste en verste uitzicht over het dal van de Mondego. Heerlijk rustig en een uitgestrekt terras met olijfbomen voor jezelf. En toch vlakbij de onverharde weg die langs het landgoed loopt, waar we soms met de paarden langs zullen komen. De Lodge is goed bereikbaar met (kinder) karren maar is het verste van onze Quinta. Over de weg zo'n 200 meter lopen naar het restaurant en 350 meter naar het zwembad.
 • 3. Levada lodge

  Levada betekent in het Portugees 'water loop'. Ze gebruiken het woord om een geul aan te duiden waar het water over wordt vervoerd van de bron naar de terrassen om te irrigeren. De Levada Lodge staat op het terras waar vroeger de levada was. Een terras met veel natuur, een weelde van bomen, zoals de grote vijgenboom en de vele struiken. Nog steeds is dit de plek waar ons water vandaan komt middels de oude watermijn. Het water en de vele bomen geven verkoeling in de zomerse warmte. Vanaf het terras is er ook weer een fenomenaal uitzicht over het dal van de mondego. De levada lodge ligt ongeveer op hoogte van onze quinta. Het restaurant en het zwembad zijn op loopafstand.
 • 4. Cachoeira lodge

  Cachoeira is de Portugese naam voor waterval. De lodge staat op ons landgoed waar het water naar beneden komt. Het water wordt opgevangen in een bassin waardoor je altijd je 'eigen' water in de buurt hebt. Deze plek heeft veel privacy en schaduw en is bijna op hoogte van ons huis en restaurant (200 meter). De lodge staat op hoogte van het zwembad en is ongeveer 300 meter lopen. Cachoeira staat in de buurt van de Vale lodge.
 • 5. Vale lodge

  Vale is het portugese woord voor dal. De Vale lodge is de onderste in, wat we noemen, ons eigen dal. De plek heeft daarmee de meeste privacy omdat er geen tenten meer voor staan. Voor ons is het de meest intieme plek, goed beschut door de 3 meter hoge muren van de terrassenbouw en een maanvormig eigen terras. Vanaf het terras van de lodge is er een weids uitzicht over de grote vallei van de mondego. Het huis is ongeveer op dezelfde hoogte en goed lopend bereikbaar (150 meter). De vale lodge staat in de buurt van de Cachoeira Lodge.
 • 6. Oliveira lodge

  Uiteraard een van de lodges de Oliveira. Het betekent de Olijfboom. Portugal staat bekend om zijn olijfboomgaarden. Overal op ons landgoed zijn olijfbomen. In de oude fruitboomgaard, die we weer aan het opbouwen zijn met jonge olijfbomen en fruitbomen staat de lodge die we de Oliveira hebben genoemd. De Oliveira ligt bijna recht onder de Quinta vlakbij het yoga platform, en de Piscina Lodges. De Oliveira is een van onze nieuwe lodges die we deze winter zullen opbouwen. De lodge wordt op dezelfde manier ingericht als onze andere lodges. Later hier meer over in onze nieuwsbrief.
 • 7. Roxinol lodge

  Roxinol betekent nachtegaal. Elk voorjaar horen we hier uitgebreid de nachtegaal zingen. Het is voor ons altijd een teken en een mooi begin van de lente. De Roxinol staat iets schuin onder de yoga shala. Hij is in de buurt van het zwembad en staat op een mooie uitzichtpunt. Een fijne nieuwe plek op ons landgoed!
 • 8. Piscina lodge um

  Er zijn twee Lodges die we Piscina um en dois noemen. Piscina um ligt ongeveer 50 meter meer naar het oosten van het zwembad. Ze liggen allebei twee terrassen onder het zwembad op een uitgestrekt groot terras. Genoeg ver van elkaar voor het behoud van de privacy en toch bij elkaar in de buurt als je met twee gezinnen samen op vakantie bent. De lodges liggen heel centraal op ons landgoed, vlakbij het zwembad en schuin onder onze Quinta. Alles bij de hand, goed bereikbaar via een pad (100m van de Quinta) en natuurlijk ontbreekt het fenomenale uitzicht op de vallei van de Mondego niet.
 • 9. Piscina lodge dois

  Piscina dois ligt, net als Piscina um, onder het zwembad.De lodge staat beschut door een hoog terras achter een aantal kastanjes. Het terras is omsloten door een rotspartij aan de westkant van het terras. Je kunt de lodge bereiken door een trap van ongeveer 3 meter. De lodge heeft veel privacy en een open uitzicht over het dorpje Faia en daarachter de hele vallei. Het zwembad is na de trap nog zo'n 50 meter lopen, onze Quinta ongeveer 200 meter. De Piscina 2 Lodge is minder goed bereikbaar met een kinderwagen en/of voor mensen en kleine kinderen die niet goed kunnen lopen.
 • Quinta da Canas

  Quinta de Canas is een nieuw avontuur. Het huis is van onze Engelse buurman die het huis graag wil verhuren als hij hier niet is. Quinta da Canas ligt ongeveer beneden aan ons onverharde pad en dat betekent vooral dat je gewoon onze gast bent en gebruik kan maken van alle faciliteiten die Vinha Da Manta te bieden heeft. Je kan zwemmen in ons biologisch zwembad of lunchen aan de bar, je kan aanschuiven aan de tafel en genieten van een heerlijke maaltijd van Menno of je kan uiteraard gewoon komen paardrijden.
  Het huis is niet altijd beschikbaar omdat Tim, onze buurman ook graag zelf geniet van zijn huis in de zomer. Kijk voor beschikbaarheid op www.damanta.nl
  Het huis is ongeveer 400 meter van ons huis en kijkt over een prachtig stuk van de Mondego valley. Het is een traditioneel boeren huis gemaakt van grote granieten stenen. Het huis is gerenoveerd tot een comfortable compact en stijlvol huis. Het huis is te huur voor maximal 5 personen. Er zijn 3 slaapkamers waarvan er een met een dubbel bed en een met een 1 persoonsbed. Verder is er een extra 1 persoons kamer met eigen douche.
  De centrale badkamer is tussen de ouderslaapkamers en kinderkamer en heeft een douche, een toiliet en een wasbak. De huiskamer en keuken zijn een grote ruimte, die wordt gescheiden door een platform. Het huis heeft een hoog plafond en is ruimtelijk.
  Buiten is een grote overdekt terras waar je heerlijk in de schaduw kan zitten al kijkend over de vallei en de olijvengaard en luisterend naar de rivier.
Calendar overview
 
Available
 
Start date
×
Reserved
 
Unavailable
Make reservation